wat doen we?

De oorsprong

Historie

Waar vind je ons?

Foto's en filmpjes

Workshop

Motivatie

De lesmethode die ik hanteer is gekoppeld aan de mentale kracht van de mens in het algemeen verdeeld over diverse sectoren.

De 3 trainingsfases:

Fase 1

Begint bij de basis (KIHON). Hier oefenen we de principes van aikido op de meest basale manier, zoals rollen, vallen en mee bewegen. Alle basis technieken worden statisch geoefend en bestudeerd. Hier ontdek je je 'blokkades' en werk je aan je ZELFVERTROUWEN.

Fase 2

De bewegingen worden meer dynamisch (KI-NO-NAGARE). Op tijd bewegen zonder je grond, centrum of balans te verliezen. Het nemen van de val en het snel weer opstaan, wordt een tweede natuur. Inzicht krijgen in strategisch bewegen en het in contact komen met de aanvaller, opent de weg naar het nemen van de leiding. Sleutelwoorden: LICHAAMSHOUDING, CONCENTRATIE, KRACHTVERDELING, ADEMHALING, SAMENWERKING en COMMUNICATIE.

Fase 3

In fase 3 komt alles samen: aanval en verdediging wordt één! Je werkt met meerdere aanvallers. Er is sprake van een "FLOW" (AWASE). Sleutelwoorden: OPEN STAAN, ACCEPTEREN en (MEE-)BEWEGEN.

Wapens

Naast het "losse hand" gevecht, trainen wij de traditionele wapens van O'Sensei: het zwaard en de staf, AIKI-KEN en AIKI-JO. Hoofddoel is het verbeteren van je "grond, centrum en balans", maar ook het inzicht in strategisch bewegen (het voetenwerk, de hoeken, de lijnen), de juiste afstand behouden en het "aanwezig" zijn helpt je ontdekken op welke manieren je een situatie "de baas" kunt blijven. Sleutelwoorden ETIQUETTE, RUST, VEILIGHEID en VERANTWOORDELIJKHEIDSGEVOEL.

Klik hier voor programma en lestijden

©

Privé-les

Voor mensen met een te drukke agenda zijn er ook privélessen te volgen in een privé-Dojo. Zie: "Waar vind je ons?".

Aikido voor bedrijven en instellingen

Voor elk bedrijf en instelling kan een op maat aangepaste training worden gemaakt. Diverse bedrijven hebben dit al ervaren. (Enkele voorbeelden: ANWB, GRONTMIJ, NIKE, POLITIE, TRESPA en WATERNET. Zie ook Historie) Voor meer info klik op Workshop.

Speciale doelgroepen

De privé-Dojo is ook geschikt voor het geven van speciale doelgerichte trainingen aan bepaalde doelgroepen zoals bijvoorbeeld volwassenen/ kinderen met fysieke en/of verstandelijke beperkingen of onderdrukte vrouwen.

projekten

Het Ki-Musubi Aikido Instituut zoekt in opdracht van scholen en  instellingen naar praktische toepassingen en verwerkt die in projekten. Het "Brede school projekt", het projekt "overlast hangjongeren Maarssen" en het projekt "pesten op school" zijn hier voorbeelden van. (zie de Historie)